برگه مجری
برای شروع به کار هر ساختمان نیاز است که شخص ذیصلاح حقیقی یا حقوقی به عنوان مجری ساختمان معرفی گردد. که بسته متراژ و تعداد سقف میتواند شامل مهندسین پایه 4 تا پایه 1 عمران یا معماری و برای متراژ های بالای 4000 متر نیاز به مجری حقوقی میباشد. برگه مجری حقیقی در کنار اخذ سایر مجوز ها و برگه های معماری ساختمان، یکی از مراحل ضروری کار است، برگ تعهد نظارت سازه شامل برگه های محاسبات، تاسیسات برق و مکانیک و برگه تعهد طراحی معماری می باشند. و در ابتدای تشکیل پرونده جهت صدور جواز ساخت از مدارک الزامی است.
نحوه تایید برگه مجری توسط مهندس ناظر شهرداری بدین صورت است که در آغاز پروژه، مهندس ناظر از طرف شهرداری برای بازدید ساختمان به محل پروژه می آید. مهندس مجری پروژه موظف است ، از مهندسان رشته های دیگر ساختمان، کاردان های فنی ، معماران تجربی ، کارگران و استاد کاران و هم چنین عوامل فنی ماهر در اجرای پروژه استفاده کند. هم چنین مصالح مورد استفاده توسط مجری ذیصلاح ساختمان باید مصالح مطابق مشخصات فنی نقشه ها باشد. همان طور که شروع کار مهندس مجری ذیصلاح ساختمان با استفاده از نقشه هایی است. که مهندس محاسب در اختیار او گذاشته است. پایان کار مجری ذیصلاح ساختمان ، نیز منجر به تهیه نقشه های جزئیات به همان صورتی که اجرا شده اعم از معماری، سازه، تاسیسات و غیره می شود. این نقشه ها باید به تایید ناظر یا ناظران رسیده و یک نسخه از آن هم به کارفرما ارائه شود.
برگه مجری حقیقی چیست؟
بطور یقین برگه مجری حقیقی در کنار اخذ سایر مجوز ها و برگه های معماری ساختمان، یکی از مراحل ضروری کار است، برگ تعهد نظارت سازه شامل برگه های محاسبات، تاسیسات برق و مکانیک و تعهد طراحی معماری می باشند. و در ابتدای تشکیل پرونده جهت صدور جواز ساخت از مدارک الزامی است.
مجری ذیصلاح طی سندی که ممکن است قرارداد و یا برگه تعهد باشد، اجرای ساختمانی را بر عهده میگیرد. شهرداری برای سهولت امر، فرمهایی را چاپ کرده و از مالکان می خواهند جهت صدور پروانه ساخت آن برگه ها را به مهر و امضای مهندسان مربوطه برسانند.
در ماده 4 قانون نظام مهندسی ساختمان ذکر شده است. که از تاریخی که وزارت مسکن و شهرسازی با کسب نظر از وزارت کشور در هر محل حسب مورد اعلام نماید. اشتغال اشخاص حقیقی و حقوقی به آن دسته از امور فنی در بخشهای ساختمان و شهرسازی که توسط وزارت یاد شده تعیین می شود. مستلزم داشتن صلاحیت حرفه ای است.
بر اساس اسناد قانونی اجرای فرآیند ساختمان سازی، فقط افراد صاحب صلاحیت و تحت شرایطی که قوانین و مقررات تعیین کرده است میتوانند مجری این امور شوند و تقاضای برگه مجری داشته باشند. نکته ای که باید خیلی مورد توجه قرار گیرد این است که مهندسان مجری حتما قبل از صدور برگ تعهد اجرا باید مطالعات ویژه ای در حوزۀ مسئولیت ها و اختیارات خود داشته باشند تا به واسطه آگاهی نداشتن از ابعاد مختلف آن، مورد ضرر و خسارت نگردند.
برگه استحکام بنا چیست؟
بطور کلی برگه استحکام بنا برای ساختمان هایی ضروری است. که به هر دلیلی مانند تغییرات در سازه ساختمان، ساخت غیر مجاز وغیره که امکان دریافت پایان کار را ندارند. و لازم به ذکر است. که از سوی شهرداری برای مالکان اخذ برگه استحکام بنا الزامی است. و برای مهندسان الزامی نبوده و هیچ قانون و قدرتی نمی تواند مهندس را ملزم به تائید ساختمانی نماید. که در جریان عملیات ساختمانی آن نبوده است.
برگه استحکام بنا نشان دهنده استحکام بنا است و هر ساختمانی که چنین برگه ای را نداشته باشد. از دریافت پایان کار محروم خواهد بود. اهمیت برگه استحکام بنا به حدی است که اگر حادثه ای غیر از حوادث خارجی نظیر زلزله وسیل و بلاهای طبیعی، برای ملک اتفاق بیفتد. مهندس ناظر به عنوان مقصر و مسئوول حادثه قلمداد می شود. و باید در قبال اتفاقات رخ داده به مراجع قانونی پاسخگو باشد.
برگه طراحی معماری
برگه طراحی معماری یا برگه سبز معماری جهت ضمانت نقشه ها گذاشته می شود. پس از اخذ دستور نقشه، مهندس معمار طراحی پلان های معماری را بر اساس ضوابط شهرداری انجام می دهد. پس از اتمام کار طراحی برگه سبز معماری می بایست به انضمام نقشه ها و جهت تعهد نقشه ها به دفتر خدمات شهرداری ارسال شود. مهندس معمار با گذاشتن برگه تعهد معماری تایید می کند که نقشه ها مطابق مقررات ملی ساختمان طراحی شده اند. تهیه طرح معماری، سازه، برق و مکانیک در پروژه های ساختمانی از ابتدا تا انتها (نقشه های اجرائی با جزئیات کامل)، کسب وکار اصلی و تخصص شرکت مهندسین مشاور بنیان گستران آفاق به پشتوانه سال ها کار در این زمینه و دارا بودن پایه یک از وزارت راه و شهرسازی است.
استحکام بنا و جواز ساخت از مهم ترین مراحل ساخت و طراحی معماری برخی از ساختمان ها محسوب می شود. مرحله ای که وجود آن در بعضی از پروژه های ساختمانی ضروری است. و اگر آن را پشت سر نگذارید به هیچ وجه قادر به انجام کارهای ساختمانی نیستید.
دستور نقشه چیست؟
از لحاظ حقوقی دستور نقشه ساخت و ساز بالاترین مستندی است. که شهرداری در خصوص نحوه احداث بنا صادر می کند. و به خریدار توصیه می شود. که اگر تمایل به خرید ملک یا مشارکت دارد حتما قرارداد را منوط به اخذ دستور نقشه جدید از شهرداری بنمایید. ذات و علت پروانه ساخت برای این است که در شهر ها آشفتگی در ساخت و ساز ایجاد نشود اجازه در خصوص ساخت و ساز ساختمان شامل سطح اشغال، میزان اصلاحی، ملاک تراکم، حجم تراکم، جانمایی، نحوه تامین پارکینگ و غیره توسط شهرداری ها صادر می شود. برای اخذ جواز ساخت، رضایت کلیه مالکین الزامی است. و اگر حتی مالک یک دهم دانگ و حتی کمتر، رضایت نداشته باشد. اخذ دستور نقشه و پروانه غیر ممکن است.
بدون دیدگاه